De trends van de laatste tijd op interieurgebied zijn helaas niet voor iedereen weggelegd. Vanwege toegenomen milieubewustheid, als restje van de vorige trend van bohemian en invloeden van hipster tentjes die maar al te graag hun stijlen laten zien op Facebook en Instagram, draaien veel nieuwe trends om minimalisme. Zwart wit interieur met alleen plantjes als kleur, vooral veel lege witte muren zonder al te weinig poespas. Of de sleek en moderne Scandinavische stijl in lichtblauw, mintgroen en zachtroze, gecombineerd met hardere moderne designs en geometrische vormen. Is dit allemaal niets voor jou? Houd je juist van mooie kleuren en vrolijke designs? Lees dan hier hoe je dat het beste oplost! Tegenwoordig zijn de interieurs ook veel gericht op als middel punt een tv scherm, of als je jouw kantoor/speelkamer in gaat richten, dan is alles om het scherm heen gebouwd. Dit is natuurlijk slim want je wilt wel optimaal kunnen gamen in je nieuwe interieur met je playstation of Gaming PC

Vind meer onbekende winkels

Omdat de bovengenoemde trends nu helemaal hip zijn, zullen de meeste ketens deze stijlen overnemen in hun assortiment. Denk aan grote warenhuizen maar ook juist de home collecties van je favoriete kledingwinkel. Jammer natuurlijk dat jouw stijl minder toegankelijk is, en daardoor waarschijnlijk wat minder goedkoop. Maar trap er niet in – vaak als je dan uit wanhoop toch een item koopt in een stijl die niet bij je past, wordt het of heel rommelig, of blijf je in dat patroon zitten en heb je straks een huis vol items die je helemaal niet mooi vindt.
Ga op zoek naar meer onbekende webshops en winkeltjes, en daar zul je waarschijnlijk dingen vinden die veel beter bij jouw stijl en smaak aansluiten. Het kost misschien wat meer moeite, maar je krijgt er wel een hoop voor terug!

Oosterse stijl

Een mooie tegenhanger van de bovengenoemde stijlen is natuurlijk de oosterse stijl. Veel versieringen, veel gelaagdheid, fellere kleuren en meer avontuurlijke combinaties van kleuren, stijlen en patronen. Als dat bij jou past zul je je helemaal kunnen vinden in Oosterse interieurs. Het is alleen wel lastig om meubels te vinden die hierbij aansluiten, verkrijgbaar zijn én betaalbaar. Je kunt dus beter voor de basics gaan, het simpel houden in de kleuren daarvan – denk aan wit, zwart of grijs – en dat dan met leuke decoratie helemaal oppimpen. Heb je al wat basic meubels staan en wil je die volgens jouw smaak opfleuren? Hang mooie oosterse lampen op en de hele sfeer is meteen mooi en uniek. Koop kussentjes in oosters design voor op je bank en stoelen. Maak een kleurenpalet met contrast in plaats van kleuren die dicht bij elkaar staan – combineer licht en donker, vaal en fel. Zo ga jij tegen alle trends in en wordt jouw huisje helemaal uniek!