Eigenlijk is interieur niet veel anders dan mode. De manier waarop trends ontstaan, worden toegepast en woorden voorspeld en bepaald door bepaalde designers werkt vrijwel hetzelfde. Vreemd genoeg neigen we in onze kledingstijl wat meer naar onze eigen stijl dan we met interieur doen. Omdat grote meubelwinkel bepaalde trends volgen en we nou eenmaal nergens anders makkelijk en snel bijzondere meubels kunnen kopen, worden de trends meer voor ons bepaald dan bij kleding, waar je online al sneller iets speciaals vind wat jouw stijl uniek maakt. Wil je dus wel de trends volgen maar het toch iets persoonlijker houden dan een woonwinkel je vertelt? Dat doe je zo!

Trend: Scandinavisch

Het Scandinavisch interieur is een van de populairste trends van dit moment. Bestaande uit pastelkleuren, geometrische vormen en minimalisme, wordt het vooral door studenten warm onthaald omdat het de kosten lekker laag houdt. Hou je hier wel van, maar wil je het toch iets persoonlijker maken? Combineer de stijl dan eens met andere kleuren in een andere tint, dus juist iets heel donkers of warms. Denk aan rood, paars – diepe kleuren! Het contrast zal een heel nieuw effect geven.

Trend: Oosters

Een andere trend is de Oosterse stijl. Iets minder standaard populair dan de Scandinavische omdat niet alle woonwinkels er echt goede producten voor aanbieden. Maar trap daar ook niet in! Als je voor Scandinavische trends naar een Scandinavische winkelketen gaat, moet je niet verwachten Oosterse producten bij Nederlandse woonwinkels te vinden. Zoek iets authentieks, in een fysieke winkel of online – bijvoorbeeld echte Oosterse lampen voor aan het plafond, traditioneel gemaakt. Dat geeft zoveel meer karakter!

Trend: Planten

Een andere nieuwe trend is het houden van heel veel planten thuis. Niet voor iedereen weggelegd omdat het best veel verzorging vergt. Ook neemt het als je er ver mee gaat enorm je huis over, al dat groen. Vooral als ze veel blijven groeien! Een handige tip kan dan zijn om echte planten te combineren met kunst planten, zodat je zeker weet dat bepaalde plekken in huis niet al te wild zullen worden. Je kunt dit natuurlijk ook enigszins getemd houden door de planten erop uit te kiezen dat je ze goed kan verzorgen, of dat ze bijgeknipt kunnen worden als het nodig is. Of misschien hou je juist wel van de oerwoud-look. Als je de planten wil gebruiken als decoratie voor je huis, probeer de rest ook natuurlijk te houden. Dus mooie kleuren hout, niet teveel wilde kleuren – of juist wel, als je het écht uniek wil maken!

Voor leuke stijlen kan je ook terecht bij Hillhout