Ben je toe aan een vernieuwde douche? Overweeg dan zeker eens iets anders dan de gebruikelijke constructie met douchegordijn. Is je keuze bij het verbouwen van de doucheruimte gevallen op een inloopdouche, dan kun je kiezen uit veel verschillende douchewanden. Kies je bijvoorbeeld voor een douchewand van glas, of heb je liever kunststof? Dient er een deur in te zitten, en zo ja: wordt dit een schuifdeur of een draaideur? En wat staat jouw budget eigenlijk toe? Lees hieronder wat de verschillende opties tegenwoordig zijn zodat je je gemakkelijk kunt oriënteren. 

 

Douchewanden: de opties

Wil je voorkomen dat de hele badkamer een natte bedoening wordt bij het douchen, dan dient de doucheruimte afgeschermd te worden. Dit kan met het traditionele douchegordijn met rails, maar ook met een mooie douchewand of zelfs een douchecabine van glas. Glazen douchewanden beschikken doorgaans over een draaideur die open en dicht zwaait. In sommige badkamers is hier echter geen ruimte voor. In dat geval biedt een schuifdeur uitkomst. Qua materiaal kun je kiezen uit glas en kunststof. Beide opties zijn erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk, en bovendien duurzamer dan een douchegordijn. Daarnaast geeft het extra waarde aan je koophuis, aangezien steeds meer mensen voor een douchewand kiezen. 

 

Glazen douchewanden: de voordelen

Glazen douchewanden bieden vele voordelen. Ten eerste zijn ze erg onderhoudsvriendelijk dankzij de speciale coating en dus gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast doen ze de doucheruimte groter lijken, zeker wanneer het glas niet getint is zodat je erdoorheen kunt kijken. Dit is een groot voordeel, aangezien de meeste mensen over een niet al te grote badkamer beschikken. Glazen douchewanden zijn gemaakt van veiligheidsglas of solide kunststof, zodat het kind- en stootbestendig is. Bovendien gaan zulke wanden vele jaren mee. 

 

De voordelen van douchegordijnen

Toch liever een douchegordijn? Het voordeel van een douchegordijn in plaats van een douchewand is dat ze binnen elk budget passen. Bovendien kun je met douchegordijnen afwisselen met stijlen zonder dat dit veel moeite of geld kost. Zo kun je elk jaar je douche een compleet nieuwe look geven en je douche geheel naar je eigen smaak stylen. Gaat je huis in de verkoop, vervang dan simpelweg je douchegordijn met puppies of zonsondergang voor een neutraal wit douchegordijn. Ook zijn er doorzichtige douchegordijnen op de markt, waardoor de badkamer optisch ruimer oogt. Zo heb je met een beetje fantasie alsnog de illusie van een inloopdouche.