Het stylen van je huis en jezelf is voor veel mensen een leuke bezigheid. Van het verven van de muren tot het inrichten van de kleinste details en van het passen van kleding tot het kopen online. Het is natuurlijk wel goed om goed te overwegen welke spullen je allemaal gaat meenemen in je interieur, en nog belangrijker: in welke stijl? In deze blog geven we je een aantal tips van verschillende stijlen zowel voor je interieur als voor jezelf. 

Begin bij het begin, bepaal de kleur van je huis

Misschien wel het aller belangrijkst. Begin bij het begin! Bepaal vooraf wat voor kleuren je wilt gaan gebruiken in je huis. ER zijn ontzettend veel verschillende kleuren maar je hebt een aantal basiskleuren waarmee je altijd goed zit! Dit zijn de volgende 4 kleuren: zwart, wit, natuur en grijs. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de lichtinval. De lichtinval bepaald namelijk hoe zichtbaar je basiskleur is. Om een beetje balans te geven binnen je woning is het goed om verschillende kleuren te gebruiken. Dit doe je door de volgende ongeschreven regel: We hebben het hier over de 60/30/10 regel. Deze regel zorgt ervoor dat je evenwicht in je interieur hebt. Het is heel simpel: 60% van je interieur bestaat uit de basiskleur, 30% uit de secundaire kleuren en de overige 10% is voor accentkleuren.

Je woning in detail

Nu ga je verder met de meubel die je laat terugkomen in je woning. De meubels die het meest overheersend zijn, zijn de: Bank, lampen en de tafel + stoelen. We hebben een aantal unieke meubelstukken die ervoor zorgen dat je huis een extra touch geven! Een leuke toevoeging zijn bijvoorbeeld oosterse hanglampen. Dit zijn lampen die een bepaalde warme sfeer met zich meebrengen waardoor je een prachtig effect creëert in je woning.

Wanneer je klaar bent met het schilderen en de inrichting is het altijd leuk om je huis aan te kleden met wat details. Denk bijvoorbeeld aan de gordijnen, kleedjes op de vloer, kaarsjes, bijzettafeltjes enz. Dit zorgt ervoor dat je huis wat speels oogt en daardoor erg toegankelijk is. Het is goed om verschillende details te proberen en te bekijken. Door middel van details kan je ook meer accent leggen op bepaalde stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde kleur vloerkleden gebruiken om te matchen met je lampen of gordijnen. Hierdoor laat je bepaalde elementen terug komen door de woonkamer heen. Dit kan je natuurlijk ook doen door je hele huis. Dan zorg je ervoor dat bepaalde elementen op verschillende kamers/ruimtes terug komen. Dit valt niet direct op maar voor de oplettende mensen, zien ze dit.

Style jezelf!

Misschien nog wel leuker dan je huis stylen. Het sylen van jezelf begint bij goede persoonlijk verzorging. Daarom is het verstandig om gezond te eten en regelmatig naar de tandarts te gaan. Daarnaast begint stylen van jezelf ook bij je kleding keuzen. Draag je strijkvrije overhemden of toch een stoere trui? Dit is voor iedereen weer anders en dat maakt stylen van jezelf zo leuk. Kies wat bij je past en waar jij je lekker in voelt.