De tuin is voor de ene persoon een plek waar ze liever niet teveel moeite in stoppen, voor de ander is het een paradijs waar ze lekker met hun handen in de aarde kunnen wroeten. Voor weer andere mensen is de tuin gewoon een plek om tot rust te komen met een goed boek en een glas wijn. Ben jij iemand die graag lekker in de tuin zit en daar ook het liefst mensen ontvangt? Dan is het belangrijk dat je tuin gezellig is. Dit kun je onder andere doen door je tuin sfeervol te verlichten. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Maak een verlichtingsplan

Om de tuin optimaal te verlichten, is het handig om een verlichtingsplan te maken. Met een duidelijk verlichtingsplan kun je van tevoren goed plannen welke delen van de tuin je graag verlicht wilt hebben, en hoe. Ook is het belangrijk dat je voor de verlichting de juiste kabels legt waarop je de verlichting aan kunt sluiten. Maak een mooie verdeling tussen grondspots en spots op verschillende hoogtes. Heb je een mooie plant of boom, of een ornament dat je graag wilt oplichten 's avonds? Verwerk dit dan ook in het plan. Zo weet je precies waar je moet beginnen en welke verlichting je moet kopen.

Stringverlichting

Een leuke en zelfs feestelijke manier om de tuin te verlichten is bijvoorbeeld met stringverlichting of een lampionlijn. Een snoer met grote lichtpitjes staat heel gezellig en kun je op een plek in de tuin ophangen waar je graag zit, zoals boven de tuintafel of in de zithoek. Stringverlichting geeft een warm geel licht, wat ontzettend sfeervol en knus is. Maar je hebt ook stringverlichting waarvan de pitjes elk een andere kleur hebben. Als je houdt van wat meer kleur in de tuin, is dat een goede optie.

LED tuinverlichting bij Besled.nl

Als je kiest voor tuinverlichting, is het goed om erop te letten dat de verlichting ook echt voor de tuin geschikt is. Tuinverlichting is namelijk bestand tegen weersinvloeden als regen. Dit is belangrijk voor de duurzaamheid van je verlichting. Een goede soort verlichting voor de tuin is LED, bijvoorbeeld led tuinverlichting besled.nl. LED verlichting gaat een stuk langer mee dan conventionele verlichting, en daarom is LED ook erg populair. Bij besled.nl vind je een ruim assortiment aan LED tuinverlichting die je zowel op de grond als aan de muur kunt bevestigen. De juiste verlichting tovert jouw tuin in de avond om tot een sprookjesachtig paradijsje, perfect om de zwoele zomeravonden door te brengen met goed gezelschap – of met een goed boek.