Momenteel zijn er in ons land veel niet vervulde vacatures. Bedrijven doen van alles om de openstaande vacatures op tijd op te vullen maar niet altijd met het gewenste resultaat. Met name in bepaalde sectoren is veel vraag naar personeel maar in veel andere sectoren is het effect van Covid-19 al goed merkbaar. Bedrijven maken veelvuldig gebruik van recruiters om hun doel te bereiken. Een recruiter is een specialist die de recruitmenttaak binnen een bedrijf of voor een bedrijf uitvoert. Hij of zij is dus verantwoordelijk voor het aantrekken, werven en selecteren van de juiste personen voor een bepaalde functie en het creëren van een match tussen een werkzoekende en een functie. Recruiters kunnen in dienst van het bedrijf zijn en zelf personeel werven. Een andere optie is om een recruitmentbureau in te schakelen. In de huidige tijd zijn er ook steeds meer mensen als ZZP’er werkzaam.

Werken in de logistieke sector

In de logistieke sector is veel werk te vinden en wordt er ook veel gebruik gemaakt van ZZP’ers. ZZP’ers zijn vaak werkzaam op meerdere locaties en bij verschillende opdrachtgevers. Voor hen is het van groot belang om altijd over de juiste materialen te beschikken om hun werkzaamheden uit te voeren. Voor ZZP’ers die veel werken is het gemakkelijk om online hun logistieke hulpmiddelen aan te schaffen. Op logistiekonline.nl kun je heel eenvoudig bijvoorbeeld steekwagens aanschaffen. Snelle levering, veelal vanuit voorraad, is een pluspunt om het hier online te bestellen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te verkrijgen. Zoals rolcontainers, pallets, magazijnwagens en spullen voor je magazijninrichting.

Waar kan je werk vinden

In Nederland zijn er veel sectoren waarin je werkzaam kunt zijn. Niet iedere sector heeft evenveel groeipotentie. Momenteel zijn er vooral veel kansen op een baan in de zorg en de elektronica sector. Op dit moment hebben ruim vijf miljoen werknemers een vaste arbeidsrelatie, ruim tweehonderd duizend meer dan een jaar eerder. Zij hebben een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en een vast aantal uren per week. Het aantal vaste werknemers neemt sinds een paar jaar weer toe, maar het is nog wel lager dan voor de economische crisis. Het is nu afwachten hoe het Covid-19 virus zich gaat ontwikkelen. Dit zal nog een flinke invloed op de werkgelegenheid in bepaalde sectoren gaan hebben. Het is wellicht het moment om je om te scholen en je geluk te beproeven in een andere sector dan waarin je nu werkzaam bent. Potentie voldoende om een kans te wagen op een baan die je voorheen misschien helemaal niet bedacht zou hebben.