Een nieuw huis kopen of huren is hartstikke leuk! Je bent natuurlijk enthousiast over het verkennen van de nieuwe buurt en het inrichten van je nieuwe huis. Maar, een huis inrichten kan ook wel een klusje zijn. Het kost veel geld en tijd en soms gaat niet alles zoals je wil. Een van de lastigste dingen aan een nieuw huis vind ik een nieuwe vloer kiezen. Daar gaat altijd zoveel tijd in zitten! Tijd die je misschien liever besteedt aan het kiezen van leuke decoratie, het verven van een muurtje of het planten van boompjes in de tuin. En precies om die reden heb ik een blog geschreven met drie tips die je zullen helpen bij het zo efficiënt mogelijk een nieuwe vloer uitzoeken en kopen. Succes! 

Tip 1: bedenk goed wat je wil 

Allereerst is het goed om te bedenken wat voor vloer je wil voor je huis. Mijn tip daarvoor is om lekker te surfen op het internet, op websites zoals Pinterest en Tumblr. En op websites van woonwinkels kan natuurlijk ook! Als je namelijk niet van tevoren een idee hebt wat je wil, zal je gegarandeerd overweldigd worden door de hoeveelheid keuze ze hebben in een vloerenwinkel. Dus denk even goed na en neem hier ook echt even de tijd voor. Ga je voor een hippe visgraat vloer of authentieke houten planken? Of misschien wel tegels! 

Tip 2: bepaal een budget 

Daarnaast is het slim om vooraf een budget te bepalen voor je vloer. Natuurlijk is het lastig in te schatten als je nog nooit een vloer hebt gekocht, maar als je het aantal vierkante meter weet is het makkelijk om prijzen te vergelijken. Met vloeren heb je, net zoals met bijvoorbeeld keukens en badkamers, allerlei prijsklassen. Je kan het dus zo gek maken als je wil. Maar om niet voor vervelende verrassingen te staan is het altijd fijn om vooraf een budget te bedenken en ook aan te geven aan degene die je helpt in de winkel. Ik vind het zelf altijd fijn om ook een ietsje lager budget te kiezen dan in de algehele ‘begroting’ van het huis past, zodat je altijd ruimte hebt voor ongelukjes of foutjes. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jou! 

Tip 3: laat je adviseren 

Tot slot is het erg belangrijk om je te laten adviseren. De mensen die in een vloerenwinkel werken of hier verstand van hebben, weten namelijk nét iets meer dan op de website of op de bordjes in de winkel te vinden is. Vind jij bijvoorbeeld warme voeten belangrijk? Dan kan je misschien wel beter hout kiezen dan tegels. Of heb jij huisdieren? Dan is het misschien ook belangrijk om daar rekening mee te houden als je een vloer koopt. Ook kan je vaak online vaak vooraf vragen stellen en dan in de winkel je definitieve keuze maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Laminaatparket.nl