Een BKR registratie is een schuld dat op een naam geregistreerd staat. BKR is de afkorting voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR bevindt zich in Gelderland, Tiel om precies te zijn. Als u een lening afsluit dan wordt dat bij dit bureau geregistreerd. Bij het afsluiten van een lening staat u positief of neutraal geregistreerd. Pas als u uw betalingsverplichtingen niet nakomt dan verandert dit in een negatieve registratie. Dit heeft als gevolg dat u geen nieuwe leningen kunt afsluiten zoals een lening voor een telefoon of zakelijk krediet. In dit artikel vertellen we meer over een negatieve BKR registratie en hoe u er vanaf kunt komen. 

 

Hoe ontstaat een negatieve registratie?

Zoals u net al kon lezen ontstaat een negatieve BKR registratie wanneer u uw financiële betalingsverplichtingen niet na kunt komen. Bijvoorbeeld bij het uitstellen van een maandelijkse betaling: credit card, doorlopend krediet, private lease contract, bankrekening etc. Bij een hypotheek wordt u negatief geregistreerd wanneer u na drie maanden uw betalingsverplichting niet bent nagekomen. Bij het BKR kunt u zelf opvragen onder algemene gegevens of u een dergelijke registratie achter uw naam heeft staan. 

 

Maar hoe kom ik er vanaf?

Wilt u een nieuwe lening afsluiten voor bijvoorbeeld een auto of de inrichting van uw huis maar wordt u gehinderd door een negatieve registratie? Natuurlijk is het mogelijk om er vanaf te komen. Dat doet u zo:

  • Vraag een BKR-overzicht op

  • Zorg ervoor dat u weet wat alle codes betekenen en welke krediet soorten er zijn

  • Ieder jaar verandert het reglement. Zorg ervoor dat u het juiste reglement erbij pakt.

  • Controleer uw overzicht op fouten.

  • Werk het betalingsmoraal uit. Kijk hierbij naar uw huidige kredietwaardigheid, die van het verleden en de toekomstige. Het betalingsmoraal moet u erg zorgvuldig uitwerken om serieus genomen te worden. 

  • Doe jurisprudentieonderzoek. Hierbij gaat u kijken naar uitspraken die in het verleden zijn gedaan met betrekking op BKR-registraties. Kijk zowel naar gewonnen als verloren zaken. Leer hiervan en beargumenteer uw eigen case op de juiste wijze aan het BKR.

 

Toch een auto leasen met een negatieve BKR?

Meestal is een auto leasen met een negatieve BKR niet mogelijk. Bij dealerleasing snappen zij dat het als ondernemer zijnde in sommige gevallen lastig kan zijn om op tijd te voldoen aan je betalingsverplichtingen. Omdat het verwijderen van een negatieve BKR registratie veel tijd kost, kunnen zij ondernemers in 80% van de gevallen tegemoet komen. Ook is het mogelijk om een shortlease contract af te sluiten, zodat u niet lang gebonden zit aan een contract. Dus ben jij een ondernemer met een negatieve BKR en op zoek naar een auto? Neem gauw een kijkje op de website.