Deze week hebben we gehoord dat we nog drie weken verlenging krijgen wat betreft de quarantaine. Veel mensen vervelen zich, maar er openen ook nieuwe deuren. Nu heb je geen excuus meer om niet te gaan sporten! Veel mensen werken thuis en hebben daarom nog minder lichaamsbeweging. Genoeg redenen om te gaan sporten dus. In deze blog delen we een aantal sportactiviteiten wat je kunt gaan doen tijdens quarantaine. 

 

Wandelen 

Wat betreft het weer hebben we de afgelopen weken zeker geluk gehad. Een frisse neus halen is erg belangrijk voor ons. Stippel daarom een wandelroute uit en ga naar buiten. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je alleen gaat of met het huishouden. Als je in je eentje lopen saai vind, dan kan je een lekkere spotify lijst opzetten of luister eens naar een Podcast. Daar zijn er ook genoeg van te vinden en het is weer eens iets anders dan muziek! 

 

Een rondje fietsen

Heb je alle wandelroutes in de omgeving nu wel gezien? Pak de fiets zodat je iets verder van huis weg kunt. Voor de mensen die niet zoveel van fietsen houden is een elektrische fiets een goede oplossing. Je blijft toch in beweging en je kunt nog veel meer kilometers afleggen. Kies voor een sportieve elektrische fiets zoals de cube elektrische fiets van Fietsvoordeelshop.nl. De motor van de fiets bevindt zich in het midden in plaats van een accu op de bagagedrager. Een echte stoere en sportieve fiets dus! 

 

Home workouts 

Het internet en vooral social media staan er vol mee. Kijk op Instagram en volg toffe mensen die vaak home workouts delen of zoek er eentje op Youtube. Maak een schema voor jezelf en wissel het bovenlichaam af met het onderlichaam. Zo kun je iedere dag sporten zonder blessures op te lopen. Hoe fit kom jij deze quarantaine uit?

 

Circuit training

Ben je al een ervaren sporter en kun je zelf je trainingen maken? Maak een circuit training! Er zijn meerdere manieren hoe je een circuit training in kunt delen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal oefeningen een x aantal keer te herhalen of doe iedere oefening een bepaalde tijd. Dit is een goede vorm van HIIT training en daardoor verbrand je super veel calorieën. HIIT staat namelijk voor High Intensity Training waarbij jij je hartslag voor een bepaalde tijd omhoog werkt en voor een korte tijd rust. Bijvoorbeeld het eerste rondje bestaat uit:

  • Squats

  • Deadlift

  • Jumping jacks

  • Mountain climbers

  • Burpees

 

Voer iedere oefening 45 seconden lang uit en 15 seconden rust. Herhaal het hele circuit in totaal 3 keer totdat je doorgaat naar het volgende circuit. 

 

Wie heeft er nog meer een leuke manier van sporten uitgevonden tijdens quarantaine? Deel het in de comments!