Wanneer je twee apparaten met elkaar wilt verbinden, heb je vaak een USB kabel nodig. Maar hoe kom je aan zo'n kabel en welke heb je precies nodig? Is het slim om een paar meter extra kabel te gebruiken of moet je precies pas hebben? Zoveel vragen en dat over een kabel die werkelijk iedereen al lang in huis heeft. Want een leven zonder een USB kabel? Dat is door alle techniek om ons heen, al bijna niet meer mogelijk!

Een USB kabel bestel je online

Kijk, dat is alvast gemakkelijk. Sterker nog, als je op de link hierboven klikt, kom je direct uit bij dé online kabelshop van Nederland. Hier hebben ze USB kabels in alle soorten en maten. Want, je zou het niet zeggen, er zijn verschillende soorten USB kabels. Het is dus van belang dat je goed kijkt naar de in- en uitgangen op je apparatuur voor je een USB kabel bestelt. Kom je er niet helemaal uit? Dan zit de klantenservice voor je klaar. Zij kunnen je precies vertellen welke kabel jij nodig hebt. Hoe handig is dat? En je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Een extra lange kabel of juist niet?

Een extra lange kabel betekent dat de data er langer over doet om het doel te bereiken. Ook is de kans op kabelbreuk bij een extra lange kabel groter. Niet omdat de kwaliteit minder is, maar omdat de kans groter is dat de kabel in de weg ligt en je er over struikelt, met je bureaustoel overheen rijdt of door andere oorzaken. Het is dus verstandig om een kabel te selecteren die precies pas is. Zo verbindt je apparatuur op de meest onopvallende manier en zorg je voor de snelst mogelijke verbinding.

Een kabeltje hier en een kabeltje daar

Als je, net als ik, net verhuisd bent, dan weet je het wel. Uit ieder laadje komen kabeltjes tevoorschijn. Kabels waarvan je geen idee hebt waar ze van zijn of wat je er mee moet. Het is dan slim om deze kabels op te rollen (niet te strak!) en in een mandje te doen. Iedere keer als je een kabel nodig hebt, kun je even in het mandje kijken om te checken of je precies dat kabeltje zelf op voorraad hebt. Is dat niet het geval? Dan bestel je je nieuwe kabel heel gemakkelijk en heel snel gewoon online. Weet je na een jaar nog niet waar de kabeltjes van zijn? Dan wordt het tijd om ze weg te kieperen. Je komt er dan toch niet meer achter.