Het wordt alweer warmer buiten en de zomer staat voor de deur. Voor mensen met een hoortoestel kan dit nog wel eens vervelend zijn, want hoe ga je om met je gehoor en hoortoestel op deze warme dagen? In deze blog delen we tips zodat jij de zomer doorkomt met een hoortoestel. 

 

Voorkom beschadiging door zonnebrand

De UV straling is veel sterker geworden en daardoor is het nog belangrijker dat we onszelf goed insmeren. Maar pas op voor het hoortoestel! Zonnebrand bevat chemicaliën die het toestel kunnen beschadigen. Als je gaat smeren doe dan je hoortoestel uit. Was na het smeren je handen goed totdat ze weer creme vrij zijn, want dan kan je pas het hoortoestel opzetten. 

 

Pas op de hete zon 

Als jij je hoortoestel niet op hebt, pas dan op dat het niet ligt te branden in de zon. Het toestel kan dan heel heet worden en ook dit zorgt voor beschadiging. Laat het daarom niet op de vensterbank liggen of in de auto. 

 

Neem je reserve onderdelen mee tijdens een tripje 

In de zomer is het natuurlijk tijd voor een welverdiende vakantie of een weekendje weg. Om samen met je gezelschap gezellig te kunnen kletsen onder het genot van een hapje en drankje moet je ervoor zorgen dat je alle spullen bij je hebt. Zet je oplader, extra batterijen en oorsmeerfilter maar alvast op je inpaklijst zodat je het niet kunt vergeten mee te nemen. 

 

Water en een hoortoestel gaan niet samen

Wil je even afkoelen in het water? Voorkom waterschade en doe daarom voor het zwemmen je hoortoestel uit. Vooral oude apparaten kunnen hier niet tegen. Nieuwe hoortoestellen kunnen meestal wel een half uur tegen water bij een diepte van 1,5 meter. Een nieuw hoortoestel kopen kan wellicht een goede optie zijn zodat je niet te veel na hoeft te denken voor je het water inspringt op een warme zomerdag. 

 

Kijk wel uit voor zoutwater. Als zout water opdroogt ontstaan er zoutkristallen en die zullen het hoortoestel beschadigen. 

 

Met het vliegtuig op vakantie

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat kunnen de hoogteverschillen enorme druk op de oren geven. Vooral als je verkouden bent of overtollig oorsmeer kan het voor pijnlijke oren zorgen. Als je vaak last hebt van je oren tijdens het vliegen zullen wij je adviseren om voor vakantie even langs de dokter te gaan. De dokter kan wellicht je oren uitspuiten en zo heb je minimaal last van pijnlijke oren tijdens het vliegen. Ook kan het helpen om gehoorbescherming te dragen tijdens het landen en opstijgen. Of neem een kauwgompje mee. Het kauwen van kauwgom helpt de oren namelijk te klaren.