Thuis dient een plek te zijn waar je tijdens het werken naar uit kijkt om naartoe te gaan. Een belangrijk onderdeel van je erfgoed is de tuin. Vooral zomers is het heerlijk om in de zon in de tuin te kunnen zitten. Een lekker wijntje erbij, heerlijke Spaanse tapas en genieten van het weer. Om te kunnen genieten in de tuin, is het van belang dat je ervoor zorgt dat de tuin er netjes uitziet. In dit artikel lees je hoe je jouw tuin een echte make-over kunt geven!

 

Start met de grote tuinmeubelen

Als je de tuin een upgrade wilt geven, is het zeer aan te raden om met de grote tuinmeubelen te beginnen. Kijk bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset. Een loungeset kun je voor verschillende prijzen bemachtigen. Als je liever niet te veel geld uitgeeft aan een loungeset, dan is het slim om een kijkje te nemen in een loungeset outlet

Naast een loungeset is het leuk om nog een plek te creëren in de tuin. Hier kun je een schommelstoel of aluminium tuinbank plaatsen. Indien je meerdere zitplekken wilt creëren, is het wel belangrijk dat dit binnen het plaatje past. Probeer dan ook het geheel niet uit het oog te verliezen. 

 

Ga je voor gras of kunstgras?

Een gazon kan veel waarde toevoegen aan de tuin. Wel is het daarvoor van belang dat je het juiste gras aanschaft en dit goed onderhoudt. Indien je van jezelf weet dat je hier waarschijnlijk steekjes gaat laten vallen, dan kun je er ook voor kiezen om te kijken of kunstgras iets voor jou is. Kunstgras vraagt nauwelijks om onderhoud en ziet er het hele jaar strak uit. 

 

Plaats fruitbomen in je tuin

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen is het plaatsen van fruitbomen. Appel- en perenbomen groeien bijvoorbeeld erg goed in Nederland. Fruitbomen kan je in verschillende formaten kopen. Hoe kleiner het formaat, hoe langer het duurt voordat je er de vruchten van kunt plukken.

 

Doe inspiratie op bij anderen

Iedere tuin is uniek en van elke tuin kun je iets leren. Kijk bij vrienden en/of familieleden hoe de tuin eruit ziet en doe daar inspiratie uit op. Zo kom je er snel achter wat je wel en wat je niet wilt. Naast dat je bij vrienden en/of familieleden kunt kijken, kun je ook een woonmagazine kopen. Ook hier kun je erg veel inspiratie uit opdoen en tips lezen. Daarnaast kan het je gevoel om iets aan de tuin